English Skip Navigation Links
Download
İletişim
Haberler
Skip Navigation Links
ANASAYFA
HAKKIMIZDA
ÜRÜNLER
REFERANSLAR
BAYİ LİSTESİ
 TABAN TUĞLA UYGULAMA TEKNİKLERİ
    Taban tuğla uygulamasından önce uygulama alanının kullanım amacına göre (trafik yükü, yaya yükü vs.) zemin etüdü ve projelendirilmesi yapılmalıdır.

 KAPLAMA TUĞLA UYGULAMA TEKNİKLERİ
• Tuğlalar uygulama ve stok alnında iklim şartlarından korunmalıdır.
• Cephede en iyi renk harmonisini oluşturmak için birkaç kutudan aynı anda kaplama tuğla alınmalıdır.

 PRES TUĞLA UYGULAMA TEKNİKLERİ
• Tuğlalar uygulama ve stok alanında iklim şartlarından korunmalıdır. (yağmur ve su etkisi gibi)
• Pres tuğla uygulanacak alanda en iyi renk harmonisi elde edebilmek için birkaç paletten aynı anda tuğla alınmalıdır.

 İZOÇENESİZLER MODÜLER SİSTEM UYGULAMA TEKNİKLERİ
İzoçenesizler Modüler Sistemi uygulamak için gerekli olan aletler hortum terazi , paneli sabitlemek için L profil, hilti matkap, şarjlı matkap, matkap ucu (duvar delici, metal delici matkap ucu vida boyuna göre değişebilir),

 E - KATALOG
  E - Katalog İndirmek İçin Tılayınız...

 Görerek Karar Verin
Cephe ve Çatı Uygulaması Görerek Karar verin...

    
 TABAN TUĞLA UYGULAMA TEKNİKLERİ
    Taban tuğla uygulamasından önce uygulama alanının kullanım amacına göre (trafik yükü, yaya yükü vs.) zemin etüdü ve projelendirilmesi yapılmalıdır. Gevşek zeminler 10–15 cm blokaj üzerine 10–15 cm grobetonla güçlendirilmeli ve su drenajı için gerekli eğitim verilmelidir.

    Uygulama alanı bordür elemanları kullanılarak çerçeveye alınmalı ve bu işlem yapılırken tuğla ölçüleri dikkate alınmalıdır. Bordür, kanal, basamak, havuz kenarı ve direk dibi elemanları harçlı ve 1 cm derzli uygulanmalıdır.

    Çerçeveye alınan alana 5 cm kalınlığında kum serilmeli ve bir kompaktör yardımıyla 3–4 pas yapılarak sıkıştırılmalıdır.( Sıkıştırılmış kompaktör yardımıyla 3-4 pas yapılarak sıkıştırılmalıdır.) Sıkışmış kum düzgün bir mastar yardımıyla mastarlanmalı ve derz doğrultularını tutturabilmek amacıyla kılavuz ipler çekilmelidir. Kum kalınlığı belirlenirken yüzey eğimine göre serilmesi önemlidir. Yağmur suyu drenajı için gerekli olan eğim in % 2 verilerek tesviyeler yapılmalıdır.

    Sıkışmış kum üzerine istenilen örgüyle döşeme yapılır. (Trafik yükü alan uygulamalarda yüke göre 45 – 90 derecelik balıksırtı örgü tercih edilmelidir. Yaya yollarında boyuna bağlantı, yığma ve sepet örgü kullanılabilir.)

    Ayrıca örümün düzgün olabilmesi için klavuz iplere uyulmalıdır. Örüm esnasında tuğlanın kesilmesi gereken yerlere bir spiral yardımıyla tuğlanın yüzeyinde 2 – 3 mm.’lik bir yiv oluşturulmalı ve tuğla kum üzerine yatırılarak geniş ağızlı bir keski ile düzgün bir şekilde kesilmelidir.

    Örüm işlemi bittikten sonra derz aralarına ince elenmiş temiz kum serilmeli ve derz aralarına girmesi sağlanmalıdır. Daha sonra lastik tabanlı bir kompaktörle tuğla yüzeyinden 3 – 4 pas geçilmeli ve oturan derzler yeniden kumla doldurulmalıdır.
Skip Navigation Links
Anasayfa
Hakkımızda
İletişim
Haberler
Ürünler
Referanslar
Download
2007 © Çenesizler Toprak San. ve Tic. A.Ş.
Designed By Kent